lykke gillar kattmat



Jag idag.
Inviger nya koftan som jag också köpte igår på Ullared. Snyggt fall, och beigegrön färg.


Jag är fixad för dagen, Lykke rotar bland kattmaten och ska snart bli bytt på, nya kläder sen går vi mot bussen.
Vi ska träffa kära E. Jag behöver välling så vi tar en promenad, man har liksom anledningar till att behöva röra på sig, och gud vad bra jag mår av frisk luft. (nu åkte kattmaten ut)

Började också med min diet idag, känner mig väldigt hungrig med vet vad det innebär och jag ska klara det.
Vatten, shake, vatten, shake promenad. Och med ny vikt kan jag hålla mitt mål. Tidigare testat och gick upp mina förlorade kilon igen när jag träffade Lykkes pappa, 2 mån innan jag blev gravid. Två år tog det :-)

Tips



Vällingdoseraren underlättar alla mål för din bebis utanför hemmet. Vrid lätt på locket, öppna och sätt flaskan mot doserarens öppning som passar perfekt utan en massa spill. Jag blev tipsad av en vän och slog till igår på Ullared.
Vällingdoserare hittar du HÄR.

Ullared dagen lång



Nya sulkyn från Babyboom. Jag blev förvånad över det låga priset och trodde vagnen var skit, att den skulle vara trasig eller delar som skulle fattas vid öppnat paket, men inte. Tummen upp Ullared.
Vagnen var en gåva från mamma, underbart när föräldrar hjälper till.
599 för en bra sulky, rejäl varukorg (stort plus) tre ställbara ligglägen som är superlätta att ändra. (Också stort plus) låsbara hjul, bra suflett med reflex och reglerbart fotstöd.

Jag, mamma och damen har spenderat sju timmar i bil och två timmar inne på Ullared. Om det var värt det? Väldigt! Kom ju inte hem med riktigt allt jag tänkt mig, men måste ta saker pö om pö för att kunna överleva resten av månaden med, ensamstående och med en låg mammapeng kommer man inte så långt på, tyvärr!
Barnavdelningen är den bästa på hela stället, det finns verkligen allt. Varubeteckningarna sitter lite fel på hyllorna bara. Köpte ett bäddset till Lykke som sen visade sig att vara till vagga men jag löser det på något sätt. ;-) Vid nästa bebis kommer jag antagligen införskaffa det mesta där.

Nattade Lykke för ett tagsen, efter ett bad, en dag i bil och vagn somna hon gott. (Blöjan hade läckt igen) Sulkyn är monterad och klar, lätt som en plätt. Plockat med resten av mina ting och precis slagit mig ner i soffan med Hallonpaj med vaniljsås, en dag med bara onyttigheter såsom räkmacka & Burger king.

KRAMAR ♥

shabby chic


HUR fint?


Fridas gård är ett hett tips om man gillar lantlig inredning. Jag gillar det romantiska, schabby chic.
Jag kommer blanda nytt som gammal ihop med vita och mörka möbler. Ljusa färgade kuddar blandar med någon ljus pläd och silvriga ljusstakar. Spetsgardiner med stora rosetter av sidenband.



Korthållare som kan fyllas med bilder på Lykke, mamma och vänner. Cremefärgad krona och leksakstunna till Lykke, perfekt med plats och lätt att skyffla undan och såklart snygg design

god sömn




Kärlek. Myran, 3 år och mormor till min andra perser.


GOD MORGON Fredag! Veckorna går flyger förbi, det var ju måndag igår. Vi har en lugn och skön förmiddag här hemma innan vi ger oss ut på dagens äventyr. Täppan är kvar hos mig med halsbränna sen dagar tillbaka men glad och pigg. Lykke tar dagens första nap i soffan brevid mig, andas och äter som vanligt utan att snuvan är i vägen. Som bortblåst :-)

Gårdagen var lugn och skön, vi var hemma hela dagen och det behövdes. Louise kom hit på kaffe, min kära vän som jag snart bor granne med, trappuppgången brevid mig. Lycka!
Vet ni vad? Jag somnade på soffan igår runt 22 och vaknade inte förrän 03, fem timmars djupsömn för mig var LYX, somnade om i sängen och vaknade av en hungrig liten tjeja runt 06.

Nej, hår&smink fix för min del, guld när man får duscha en fredagsmorgon, och IFRED!




varva ner



Den vita divanen är himmelsk. Jag tänker mig den med kuddar i färger så som, ljusblått, ljusrosa, beige och i alla dess former. Min soffa kommer vara klädd av kuddar i dessa färger (när jag hittar dom perfekta) och ljusa plädar. HM HOME är något att fundera på.


Idag är VI hemma hela dagen lång. Näsborrarna är täppta till och från men inte slagit ut helt vilket är skönt, men min tur är kommen och jag är redo på sjukstuga sen länge, känner mig hyffsat pigg men vad skönt att bara få "vara" hemma i någon dag istället. Lykke är också täppt stackarn, men äter och sover utan att tappa andan så det är väldigt skönt.


Gårdagen lunchade vi med Kristin, en nyfunnen vän via gudmor som ska flytta tillbaka till hemtrakterna och Karlstad till helgen. Så snäll och söt, och ser fram emot nästa gång vi ses.
Vi var shoppingsugna, Kristin gick loss ute i butikerna medans mamman mest införskaffade sig bas-plagg och ett par nya örhängen. Ullared väntar på mig, ska jag eller ska jag inte?



Set Lykke stlk 74 HM, Lång vit skjorta reafynd Gina, och örhängen Gina.
:-)

dagisplats


GOD MORGON onsdag. Bjuder på gammal bild i brist på nya.


Jag kände på mig att något var skumt med min kropp, och visst var det så.
Det rosslar i halsen och jag harklar en del som förklarar våran mindre bra natt för
Lykke är nämligen något snuvig också, men det ser jag i samband med det två
tänderna som verkar många milimeter per natt.

Jag vill ju verkligen ut och jobba och det är ju svårt att få allt gå ihop med dagis och jobb. Nu är det gjort och har sökt från och med 1 Juli, räknar med att få i Augusti/September. Väntetiden är ju ändå 6 månader.

Nu ska vi iväg och mysa med K som flyttar imorgon :-( luncha, hälsa på gudmor. Blir en härlig dag och förhoppningsvis inga mer läckande bajsblöjor.

KRAM!


vita drömmar


Ett vitt vardagsrum som detta finns i mina drömmar.
Naturfärger som vitt, beige & sand är favoriter hos mig sen länge.
Färger som kommer att gå i vårat hem.


GOD MORGON! För många är det lunch medans jag sitter och knaprar på frukostmacka ;-)
Lykke slog upp sina gröna tidigt och 8.30 klev vi upp. Jag har ringt samtal och bitar inför flytten börjar falla på plats. Vi har redan hunnit med en powernap på soffan och jag passade på att bara vara jag framför tvn funderandes på allt som komma skall.

Säng och kaffebryggare fattas fortfarande och sängen kommer att beställas från IKEA, antingen denna månad eller nästa, det är så trångt här hemma så blir förmodligen nästa månad. Nästan alla mina möbler står på våran inglasade veranda ihop om att det inte ska komma mer snö, skulle vara grädden på moset om taket rasade in och allt blir helt plötsligt väldigt dyrt.

Ska iväg om en stund på fika hos L som bor ganska nära oss. Känner mig lite hängig så kan vara ganska skönt att ha nära hem ifall att.


HA en toppendag alla. Kram

filippinerna



Nån resturang i Manilla (avgasstaden, damn it)... Chillar emellanåt också..



Sur som ett bi på nån strand, på Mindanao tror jag.. Jag och Tiff snickrar hemma..




Här är jag med Pappa med tjej och hennes barn i Filippinerna. Barnens pappa ägde flytbar och hotell så vi åkte ner över jul&nyår 98-99. Minns inte sådär jättemycket, men bilderna gör att man iallafall känner igen sig lite.
Minns att jag drog tag i någon giftig växt med bär på och sedan kliade i ögonen, man lär sig alltid något nytt och någon pojke från byn sprang med is fram och tillbaka.

Jag har otroligt dålig immunförsvar och blir alltid sjuk utomlands. Denna gång lyckades jag få något som liknade vattenkoppor, men vad det var vet jag inte. Jag fick tabletter stora som femmor, tur att vissa bara var pulver ;-)


Djur
fanns det gott om, Asien är ju ganska kända för farliga och gifitga djur. Har alltid faschinerats av ormar och har alltid velat ha en egen. Den lilla ormen som slingrade sig bakom tvn en dag fick jag aldrig se. Men kackerlackor i taket ovanför sängen var lite obehagligt..

Livsfarliga apor stötte vi på vid en väg till sjukhuset, hoppade och jagade.. Vi badade med med giftiga ormar, sen var jag inte så kaxig längre och vet att jag slog till pappa på armen.  Skorpioner mosade dom mitt framför ögonen, tänk att ett sånt litet djur kan döda och göra sån stor skada.


Bästa tiden i mitt liv

Alla vet hur lyckan är när man plussar på stickan ♥ planerat som oplanerat. I mitt fall var det oplanerat, hursom helst fanns inget annat i mitt huvud. Jag ska bli mamma, det kan ingen ta ifrån mig. ♥

Första trimestern - Illamående, kräka och humörsvängningar och lite mer kräka. Jag kände ingenting och hade ingen aning om vad som väntade. Magen tycktes växa väldigt seg. Min började synas i v.17 och då såg man inte tjock ut bara nygravid, jag älskade hur folk tittade på min mage. Fick foglossning en gång och vek mig av smärta men slapp det resten av veckorna.

Andra trimestern - Började det hända grejer. Magen växte och kändes som riktig molvärk. Sammandragningarna kände jag knappt av. Började hos gravidpsykolog för att få klarhet i mina känslor.

Tredje trimestern - Hade aldrig mått bättre rent fysiskt under graviditeten. Hade varken ont av sammandragningar eller att ryggen påverkades. Jag sov superbra, halvt på magen.

Första tiden hemma - Alla hormoner kastades ut här och där. Jag kunde knappt byta blöja, ibland trodde jag att Lykke var hungrig så fort hon grät. Jag ville inte att någon skulle hålla i min älskling och saknade henne även om hon var en meter bort.

Att gråta av alla grattis-meddelande fick mig att inse vad lycka var, precis som ett litet barn.

Lykke är mitt allt. ♥ Envis, glad, blyg för killar, full-i-fan, älskar katter och barn. Kryper i all världens fart, reser sig upp mot mig, saker och sitter på knä. Väldigt lättroad men inte för länge. Sedan fem månader har hon haft det jobbigt med tänder. Förkylningar, feber och allmänt orolig, dålig sömn och väldigt stort behov av närhet. Två tänder är uppe, och två har spruckit igenom precis. 
 
Snart nio månader som har sprungit iväg, men tiden på BB känns så långt borta.







utvilade



Idag slog mina lilla ängel upp sina ögon tidigt och yrvaken som jag var fattade aldrig riktigt att hon stod upp med tungan ut ur mungipan och aah-ooh-mm ljuden var så ljuvliga. ♥

Lykke somnade elva, vaknade till vid två men somnade om efter en liten smekning på kinden och varm filt, åt lite vid halv åtta sen sov vi ända till tio. Pigg mamma är en glad mamma.
Sömnen har aldrig varit så bra som nu.

Vi har busat hela dagen och tagit två powernaps i soffan, vilket inte alls gjorde mig förvånad men min lilla blir så lugn av att bli kliad på ryggen så vi somnade till.
Nu på eftermiddagen lämnade jag in min dator på service och som tur var hade jag garanti kvar på den, sen är jag sugen på en toppmatad tvättmaskin för att underlätta det hela när jag är själv och det går redan två maskiner om dagen så varför inte.

Kvällsmaten blev pizza, vi på slätta är lata ;-) Lykke mumsar majskrokar och saft.


glatt besked



Idag var en sådan typisk dag då jag inte alls ville stiga upp ur sängen, låg så skönt och ögonen ville inte öppnas riktigt så något hopp om att Lykke skulle somna om var inget att tänka på. Vi skulle ju iväg på återbesök hos min gravidpsykolog en timme senare men vi hann och jag brukar aldrig få sminka mig helt ifred. Ska aldrig mer säga aldrig. Söta dotter ♥

Återbesöket gick som jag hade hoppats på, jag kunde för en gångs skull släppa på alla tankar, negativt och framför allt några tårar. Jag är på god väg att få den hjälp jag behöver och det känns så himla skönt, att bli tagen på allvar för första gången på 12 år och känna lättnad. Ni förstår inte vilken lättnad det är och hur mycket det betyder för mig.

Middag och eftermiddag har spenderats i stan en snabbis, kikade lite på den sista rean men valde att vänta tills Ullared, flytten är prio och jag vet vilken slösa jag kan vara. Bra jobbat morsan, jag känner mig duktig men helt oskyldig är jag inte. Två små små saker fick följa med hem ;-)


dagens blandade bilder



Akrobaten Lykke ♥ Nya jamasen från Lindex, leopard är ju liksom våran grej ;-)

Pippitröja, asballa lacktights och bad hairday-mössa från Parvel finnes på Åhlens om någon skulle vilja veta.
(tightsen var väääldigt små i storlek) Pippitröjan kommer användas som en over-size såklart. Och nu ser ni att jag inte alls bara använder rosa på Lykke. Blått, rött och grönt är ju trots allt färger jag aldrig skulle klä mig själv i.
Jag som skulle komma hem med inredningssaker, är kanske konstig men inredning är nog lika kul som barnkläder och sen så åker ju vi till Ullared nästa helg.

Sen har jag en fråga angående Sulkys, vad är maxvikten när man flyger?

Bokat och klart.


 
Igår kom inbetalningen hem så nu är den bokad, vilket vi egentligen inte visste för det blev en massa krångel med datan, men det gick visst igenom iallafall.
Så första veckan i Juni befinner vi oss i Turkiet och Icmeler.

Jag kan säga att jag är väldigt nyfiken på Pamukkale och borde kanske ta med min gamla turkiska vän dit.
Har också väldigt höga förväntningar angående kanalen som rinner längs byn? Är det en by? Tänker mig lite Italien men sådan lyx är det väl såklart inte. ;-)

Pass, sommarkläder & Sulky. Flytt. Ett årsfödelsedag ♥ En dyyyyr sommar ;-)


Favorites by..





Kikade in hos Evelina tidigare och såg att hon tipsade om en sida och jag var i himmelriket. Att inredning kan göra en så glad.

Cupcakes vimplarna & ugglorna får gärna flytta in till Lykkes hörna. Kuddarna och filten skulle nog göra en lördagskväll guld värd framör tvn med ett glas vin, eller gott sällskap.

nummer 3



Tand nr 3 och utvecklingsfaser går inte ihop har jag just visat mamma. Nu är jag snäll och låter mamma få sova på nätterna igen. Det tackar vi för ♥

Ja, idag kände jag tand nr 3 där uppe, blev förvånad och ville kika men fick såklart inte. Jag trodde den skulle komma där nere breve dem andra. Nu kanske vi kan få någon lugn vecka innan nästa tand börjar spöka, det skulle uppskattas. :-)

Igår tog vi en långpromenad in till stan på 7 km och idag känns det i ena benet.. alltså inte träningsvärk, utan jag går ju med alldagliga skor och med alla iskucklor så är inte det så konstigt.
Vi åt lunch med bebisarna, jag och lindore. Lykke fick melon, något som damen är tokig i och blir arg om hon inte får mer.

Förövrigt så har jag startat med diet. Allevo bars sen nutrilett shakes som smakar värre än svamp men vill man vara fin får man lida pin. Jag räknar kalorier och det blir hårt innan jag når mitt mål men det kommer vara så värt det. Nu tycker väl alla att det är onödigt och att man går upp efter. Fel om man fortfaranade äter bra när man väl rör på sig. Tog väääldigt lång tid innan jag lade på mig igen efter min förra jojobantning ;-)

Hur jag väljer min viktnedgång är inte ditt problem.

prinsar och prinsessor



Världens finaste prinsessa och prins. 9 mån, 2 veckor. 6 mån, 6 dagar.

Någon därute som vet hur man gör med barnmat på flyg? Jag, Mamma och Lykke åker mot ett varmt Turkiet i Juni istället för att vara här. Det ska bli sååå skönt, saknar liksom den tropiska värmen. Jag och Mamma var nere sensommaren 2009. Då hade Lykke ♥ redan flyttat in i magen på mig, men anade inget. Jag tror att Lykke kommer få en massa uppmärksamhet, Turkarna älskar småbarn. (ta det rätt).

Vi kommer nog åka till Icmeler, aldrig varit där innan och är mer sugen på Alanya eller Side som man känner till. Kul med nya städer också såklart, men känns bara fel.. Men.. Pamukkale finns ju.

Väljer man denna utflykt kommer man att vara med om en väldigt vacker resa genom Taurusbergen för att hamna vid kalkstensklipporna i Pamukkale. Detta är en av de sevärdheter i Turkiet som är mest berömd. Dessa kalkstensklippor brukar kallas för ett bomullsslott. De ska ha skapats av de källor som har forsat ut från den inre av berget under många tusen år. Det har därefter blidats stora skålformade pooler.
Precis intill detta vackra "landskap" finner man Hierapolis, den antika staden där man också brukar göra ett besök. Dagen vid Pamukkale brukar avslutas för de som vill, med ett dopp i Kleopatrapoolen som sägs ha ett magiskt bubblande vatten.

 


Award

Tack Marlene för Awarden. :-)



Ta upp närmaste bok och slå upp sida 18, rad 4. Vad står där?
Att umgås med barn.

Vad är det senaste du såg på tvn?
The Cleveland show.

Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Tvn..

När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Tog en promenad hem från Lindore.

Vad har du på dig?
Ridbyxeleggings och bas-linne.

Vilken var den senaste filmen du såg?
The haunting of Molly Hartley

Skulle du överväga att flytta utomlands?
Om jag får chansen, så absolut.

Som vinnare ska du kopiera in denna i din blogg.
Tacka och länka den du fick priset ifrån.
Skriva 7 saker om dig själv.
Skicka vidare awarden till 7 av dina vänner.

1. Jag älskar inredning.
2. Vill fettsuga mig.
3. Tror på spöken & horoskop. Horoskopen stämmer oftast alltid på mig.
4. Har jobbat på städföretag i två år ca, jag älskade det.
5. Vita leggings är det fulaste jag vet.
6. Är otroligt lättskrämd.
7. Shamar Moore är mitt kändis-kärlek. Haha

Jag skickar vidare denna awarden till bloggar jag läser varje dag.

Teddy
Alexandra 
Jessica
Ida
Malin
Linda
Ida


Vilken hysteri

Det är hysteri det är om allt kring barn i bloggvärlden. Den som får mest kritik för allt hon gör är ju lilla Mikaela.
Hon får sitta och förklara sig var dag varför hon gör si eller så. Hon ammar inte, men vad gör det då? Vi alla vet att bröstmjölk är den bästa för våra bebisar, men varför finns ersättningen då? Till dem som inte vill amma kan och till och med till bebisar som inte nöjer sig med bara bröstmjölk.

Eller om hon har strumpor på lilla Kelly? Jag har strumpor på Lykke när vi är ute sen har jag en varmblodig dotter, inte ska hon behöva ha strumpor då. Jag tycker att det är upp till var och en.

Eller hur man ska mata sina barn när dem tar flaska. Lykke ligger sällan i mitt knä till exempel, hon vill hellre ligga i vagnen om vi är ute, eller i soffan eller säng om vi är hemma.

Det här med vatten till maten är ett problem hos oss, Lykke vill inte ha men med några droppar saft slinker det ner någon klunk. Det är ju så himla farligt,  Lykke får i sig vätska och det är huvudsaken. Hur är inte någon annans problem.

Vi mammor vet vad som är bäst just för våra barn.


godmorgon söndag



Ni missar väl inte Solsidan ikväll kl 8?
Mia Skäringer och Johan Rheborg är mina favoriter sen länge. Henrik Dorsin är inte min favorit.

Jag tycker dagarna springer iväg även om jag försöker att inte längta ihjäl mig eftersom tiden går långsammare då. Men det är ju redan 5 dagar sen jag skrev på kontraktet, känns som en evighet.

Lägenheten jag och Lykke ska flytta till är en liten tvåa 56 kvadrat med diskmaskin.  En klädkamare och inbygda garderober i hallen. Stort plus så man slipper extra förvaringar. Källare utan trappor för att nå gatuplan så jag kan lätt bara rulla in och ut vagnen utan problem, är dessutom livrädd för källare. Toaletten är liten men finns plats för tvättmaskin, jag tror en toppmatad kommer flytta in hos mig.

Sen den bajsbruna fondväggen i tv-rummet är jag inte så sugen på men min grymma mamma är duktig på att tapetsera så det gör hon åt mig. ♥

Gårdagen gick fort, Hemochhobby-besök stod på schemat. Och jag fann det jag önskade, jag var som en salig liten flicka som just fått lördags-peng och godis. Hissgardin, krukor, hushålls-artiklar så som ballongvispar, cup-cakesburk, glas, muggar och annat smått väntas på att få plockas ner i flyttlådor.
Sen behövs micro och dammsugare, kaffebryggare och brödrost men det är ganska lättlöst, jag behöver inga svindyra märkesgrejer inte.
Alla andra möbler har jag men kommer köpa en dubbelsäng, min nuvarande är som en grop efter graviditeten vilket innebär döden för min rygg.



Zinkkrukor och hissgardin till kök, krukor till vardagsrum :-) Visst är cup-cakes burken och ljushållarna söta?

Herregud


Jag får oftast inte säga ett ord om hur jag tycker att mammalivet kan vara vissa dagar. Det klart att det kan vara hårt, jag kan få all hjälp jag vill. Men jag ber aldrig nån om att ta Lykke över en natt, det är min dotter och jag vill ta hand om henne. Lykke har sovit borta 2 nätter men då har inte jag kunnat sova för det har varit mycket andra tankar som farit igenom huvudet. Det kan jag be om är att få Lykke till att sova en powernap, eller kanske mata. Jag har ju såklart haft barnvakt om jag har varit ute med mina vänner någon gång då och då. Men varit i ett tillstånd jag fortfarande kan ta hand om min dotter när jag kommer hem. Och just det, barnvakt ska jag ha när vi flyttar, sen dagen jag och mamma åker till ullared. Barn känner på sig när man lämnar bort dem íallafall runt 6-månaders tiden och det tycker jag är svårt men egentid någon gång är okej. Det är hundra gånger jobbigare att ha en bebis 24/7 själv än att ha någon som alltid hjälper till om kvällarna, ni som har den hjälpen förstår nog inte det. Vissa dagar är sämre än dom andra och jag älskar min dotter lika mycket för det.

Jag tycker det är okej att visa att vissa dagar är kämpigare.


försenad kontroll




Bvc-kontroll 13.15. Michaela-klänning dagen i ära.

Försenad 8-månskontroll. Förut har vi alltid fått tid där eller hemskickad på posten, men denna gång skulle det ringas och det är så typiskt när min gamla mobil är trasig och jag har bytt nummer.

Min snälla mamma fyndade tallrikar, skålar, muggar, handdukar och lite annat smått och gott till mig igår.

Min sötnos har trotsat i flera dagar nu och är riktigt trött på det. Vill bara sova bort all tid som finns, jag vet inte vad jag ska göra för att få henne nöjd. Har nog testat allt. 

Ni vill att jag ska fortsätta blogga, men varför kommenterar ni inte längre för då?


Läggdags

Precis när jag fått Lykke så ringde Goboken och ville absolut att jag skulle testa på. Första paket var billigt sen 199 kr varje gång, inte farligt men sen var det ju bara skit i ena paketet tex, 3 olika böcker som kanske inte alls var givande, utan leksakerna som gjorde mest nytta. Lugn musik som ger barn ro om natten, prasselböcker som kastas omkring eller läggdags boken. Jag känner igen mycket i den och lärt mig mycket om sömn.

Rem-sömnen är speciell.

Framtill 6-månaders dagen inleds en sömncykel alltid med aktiv sömn. Det innebär att barnet sover mycket lätt och kan förändra asiktsuttryck, röra armar och ben, öppna ögonen och smågråta lite. Många föräldrar misstolkar detta och tror att barnet inte kommer sova eller att det är vaket när det i själva verket fortfarande är i Rem-sömen. Pratar föräldrarna med varandra kan barnet vakna, medan föräldrarna tror att det är hunger eller rädsla. Djupsömnen börjar vid tre månader oftast och jag känner igen detta. Lykke vaknar iallafall en gång per natt och smågråter, jag vaknar såklart men eftersom inte napp används här så blir det en längre vaken-period för skriket låter lite obehagligt och jag kan tro att hon har ont någonstans men så kan jag gå på toaletten och Lykke sover som en stock igen.


När börjar barnet sova ordentligt?

Barn som har sovit hela natten kan ibland börja vakna igen beror på sociala faktorer. Är en tredjedel av barnen som väcker sina föräldrar ända upp till fyra års ålder. Jag känner igen det, Lykke sov som en gud i början men inte nu längre. Och jag tyckte att hon var superlugn, men det ändras alltid någom gång.

Nått som är bra är att om du lägger barnet medans det själv är vaket lär det sig att somna själv. Klarar du det slipper du och babyn jobbiga separatonsscener framöver.

När det är mörkt utsöndrar kroppen melatonin, ett hormon som gör oss sömniga. Därför är ett mörkt rum bra.

Skaffa boken eller liknande så slipper du all oro i onödan!


Vilken dag



Vilken lycka.Älskar min lilla glada bakelse.

Kontraktet för lägenheten är påskrivet. Det känns så himla skönt att den biten är löst så nu är det bara själva flytten som är kvar. Och saker där intill som jag behöver. Jag har precis varenda lilla (stora) möbel man kan ha och det underlättar och gör hela saken billigare. Puh. Kaffebryggaren är väl det viktigaste som fattas.
Den 1/4 flyttar alltså Jag & Lykke. (+-) någon vecka såklart. ♥

Måste dela med mig av en sjuk grej som hände idag. Jag har ju ett antal katter här hemma, som antagligen gillar trånga utrymmen som varukorgen under vagnen. Jajemen, idag när Jag och L gick tog en promenad till Netto orkar inte jag köra vagnen så det får L sköta. Väl vid netto byter vi och jag tar över och säger "Vad tung vagnen är", L kollar mot varukorgen och ser något lurvigt och säger "Sanne, du har en katt i din varukorg" Det var så sjukt att jag knappt fortfarande inte förstår att det hänt. L går iväg och verkligen asgarvar och kan inte sluta, jag blir helt till mig eftersom jag inser att det är en utav våra katter. Obehagskänslan går igenom hela kroppen och jag börjar må illa så smått och vill genast att allt ska vara över och att bara ska gå därifrån. Att inte veta att katten har hoppat i varukorgen, åkt buss, varit ute, och så vidare var obehagligt. Kissemissen mår bra, aningen skärrad antagligen. Likaså mamma, och jag. Helt klart en sjuk grej som är "typiskt mig" men huvudsaken är katten mår bra och är hemma igen.



Lyckan är total ♥



Min fina prinsessa busar såhär på morgonkvisten ;-) först väldigt arg på sin "bil" och den andra bilden ger sånn LYCKA! 

Det är så mycket tankar som sprider sig i mitt huvud just nu men glädjeruset och lyckan sprider så passa mycket att jag hade svårt att sova inatt. Att man kan ha sån tur :-) Jag kan knappt förstå att det verkligen är sant. Jag är en riktig otursmänniska, men denna månad läste jag mitt horoskop och det löd nått i stil med om att jag skulle ha tur med ....... och att min turdag skulle vara den 10/1 och det var igår. LYCKA :-)



gissa vad vi gör den 1/4?
:-)


5e bilden, en gammal bild på dig själv.



S u r p r i c e ungefär.. 

1a bilden är mysig, var inte alls med på att den togs och blev bäst utav dessa :-)
Båda bilderna är från 08, och känner inte alls igen mig i dom.


funderar..

På att ta bort bloggen, inga kommentarer längre. Knappt några besökare. Sen har min data gått sönder med..

Sjukt tråkigt, för jag gillar det här..


4e bilden på en konstig tid i ditt liv.



Ojojoj. På bilden är jag 15 år, det är typ sex år sedan.
En konstig tid i mitt liv och jag saknar det verkligen inte.
jättejättekort frisyr med löshår.
Men njut. Hihi.


stolt mamma

MEN tiden går föööör fort. Igår KRÖP Lykke, så idag har hon krypit runt lite överallt. Med kläder till och med, inget halkande eller ålande.

Ville bara säga det :-)

(8m, 3d). Mammas stora flicka.


3e bilden på någon i din familj ♥



♥ En liten del av min familj med två stora hjärtan. Lykke är inne på sin fjärde vecka.


♥ andra dagens bild på dig själv



♥ Tagen tre veckor innan min 18-års dag.
Bilden säger enligt mig LYCKA.


min duktiga




♥ Dom översta bilderna är tagna igår, och är så himla underbara.

Gårdagen spenderades på lite olika håll. Promenad runt middag med L & T trots att vägarna inte var skottade och att det snöade hindrade inte oss, det var så himla skönt!
Eftermiddagen hemma hos K & J på fika sen resturangbesök på Riviera i stan, bästa pizzerian/resturangen om jag får välja.  Lykke skötte sig exemplariskt. Skrek till med läten så hela stället flina. Hon låter arg men snarare mer än bara nöjd. Kvällen slutade sent, mer eller mindre på morgonkvisten då vi drack vin, jag & Julia. Lykke sov sen länge och vakna inte förrän halv åtta. Skönt för liten ♥

Blen en snabblunch på Mc idag, gott efter några glas vin speciellt.. Skyller inte på att jag och J väntade på L. :-)
Efter två latte med vanilj&hasselnöts-smak är magen återställd och hjärnan är piggelin.

Kvällar med nära och kära är det bästa jag vet. ♥
Uppdaterar med 2a dagens bild och en försenad julklapp från J senare.


Kul tjej



Jag är så kär i dig min underbara ♥

Nu på morgonkvisten fick Lykke tag i en gosig gammal råtta med lång stor spetsig svans och samtidigt hörde hon något djurläte på tvn.. Lykke blev arg och bet den i svansen. Tur att råttan inte var levande.

Idag inviger vi Manchestertunikan från Lilla Helsingborg.


♥ Lykke 8 månader



♥ Hipp hipp hurra för idag är min älskling 8 månader.


·
Använder 68 i bodys, och alltifrån 56-86 i byxor.
·
Sitter helt utan stöd.
· Kan stå själv i någon sekund mot bord eller dylikt.
· Sätter sig upp från liggläge
· Flera tänder är påväg.
· Kryper fortfarande halvsteg.
· Använder inte napp. Väldigt skönt.
· River ner allt som går att få tag på.
· Älskar katterna.
· Sittdelen är bäst då man ser mer.
· Dricker inte vatten, bara väldigt svag saft.
·
Räcker ut tungan samtidigt som ett finger är i munnen.
· Förstår tittut och om någon gömmer sig.


30 dagar i bilder ♥

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någondu tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

Börjar redan idag! ;-)





Lykke & Gudmor Emelie ♥

Vi blev grannar för två år sedan och har känt varandra i tre och ett halvt. Sen dess har vi umgåts mer eller mindre jämt förutom under våran svacka. Vi hittade tillbaka till varandra och bättre gudmor går inte att hitta.
Älskar dig min fina vän ♥


fika och andra härligheter



Each day is a blessing!

Gud vad frisk luft påverkar ens humör, vilket jag typ har kommit på nu när man är ute med vagnen iallafall en gång per dag. Men det finns dagar man inte känner för något, dem dagarna är jag och Lykke bara gosiga och myser dagarna långa, min lilla skatt ♥ Idag fick jag tillbaka humöret efter en liiiiten svacka.


Vi träffade Lindore & Theo idag igen efter Jul&nyår flygit förbi. Skönt om jag får säga, ser fram emot det nästa år liiiite mer :-) Vi skulle gå till babycafet men det var ju stängt och öppnar inte igen förrän nästa måndag så vi tog bussen till Waynes istället, vårat stammishak ;-)

På bilden ovan sitter Sandra med Lykke. En gammal men väldigt betydelsefull vän som jag inte alls träffar lika ofta tyvärr, men idag så. Vi tittade igenom gamla bilder, en del var 7 år gamla. 15 år var jag då och väldigt olik mig själv idag. Men vilka minnen. ♥


nyårsbilder.



Min svarta klänning är ifrån Gina, till hade jag enkla strumpbyxor och kavaj för att slippa känna mig naken :-)
Lockarna i mitt hår kanske inte syns men första gången jag lockade med plattång och blev nöjd.

Jag har ingen blogglust längre men Lykke mår bra men fortfarande förkyld.. tand nr 3 är påväg.


RSS 2.0